Ziua Europeană a Limbilor 2020

Buna ziua,Pe site-ul dedicat Zilei Europene a Limbilor (www.ecml.at), se află:

–          informaţii privind modul de participare și de promovare a evenimentelor organizate;

–          baza de date a evenimentelor Zilei Europene a Limbilor; cu ajutorul hărţii, pot fi vizualizate evenimentele înscrise, din Europa și din lume: https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/language/ro-RO/Default.aspx;

–          activităţi și jocuri: informaţii referitoare la limbi, curiozităţi lingvistice, limbajul semnelor, posibilitatea de autoevaluare a competenţelor lingvistice, concurs despre limbi, jocuri, proverbe și zicători din lumea întreagă etc (https://edl.ecml.at/, în secţiunea dedicată Zilei Europene a Limbilor);

          informaţii și materiale utile pentru profesori, resurse noi, care pot fi descărcate, din secţiunile actualizate ale site-ului www.ecml.at:

–          Concursuri/ competiții etc.

Noutăţile pentru anul 2020 sunt:

 1. Aplicaţia și Manualul privind provocările lingvistice:

Noua aplicație Language challenges (Défis linguistiques) a fost lansată pe platformele Apple și Google : https://edl.ecml.at/#app.

Manualul (în format pdf) va fi disponibil în curând în 28 de limbi (versiunile spaniolă, finlandeză, malteză, norvegiană și cehă sunt noi): https://edl.ecml.at/Activities/Languagechallenge/tabid/3207/Default.aspx.

2. Idei pentru organizarea de evenimente respectând regulile distanțării sociale:

https://edl.ecml.at/Events/7eventsuggestionsinvolvingsocialdistancing/tabid/3222/Default.aspx.

 3. Sondajul „De ce ai ales să înveți o limbă?” : vizitatorii de pe pagina principală a site-ului ZEL pot fi încurajaţi să indice ce i-a motivat cel mai mult să învețe o nouă limbă: https://edl.ecml.at/#poll. Rezultatele sondajului vor fi anunțate vineri, 25 septembrie 2020.

4. Quiz-ul „Mit sau realitate” privind învățarea limbilor străine, disponibil și pe pagina de pornire: https://edl.ecml.at/#mythorfact.

 5. Ghidul „Și tu poți învăța limbi! », alcătuit de Frank Heyworth, oferă sfaturi cu privire la motivele și cele mai bune modalități de a învăța limbi moderne: https://edl.ecml.at/Portals/33/documents/learn-languages/hoe-FR..pdf.

 6. Jocul „Ce limbă este aceasta?” a fost actualizat: https://edl.ecml.at/Games/Whichlanguageisit/tabid/3202/Default.aspx.. 

7. Calendarul JEL Events oferă acum posibilitatea de a genera certificate pentru persoanele care organizează și înregistrează evenimente în baza de date (după data finalizării unui eveniment):

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/Default.aspx.

8. „Instrumentul lingvistic TIC al săptămânii”, prezentat pe pagina de pornire a site-ului web, prezintă unele dintre cele mai bune aplicații disponibile care pot fi utilizate pentru predarea și învățarea limbilor străine : https://edl.ecml.at/.

9. Menţionăm faptul că Reţeaua pentru promovarea diversităţii linvistice (Network to Promote Linguistic Diversity – NPLD) a contribuit la actualizarea secţiunii site-ului Language trivia/Le saviez-vous, consacrată aspectelor lingvistice: https://edl.ecml.at/LanguageFun/LanguageTrivia/tabid/3129/Default.aspx.

Concursuri în 2020:

• Concursul de creare a tricourilor Ziua Europeană a Limbilor din 2021 este deschis până la 31 decembrie 2020https://edl.ecml.at/T-shirts/EDLT-ShirtContest/tabid/3147/Default.aspx.

• Votarea celui mai inovator eveniment Ziua europeană a limbilor din 2020 va fi deschisă în perioada 20 septembrie – 20 octombrie 2020, cu un mic premiu pentru evenimentul care va primi cele mai multe voturi:

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/Default.aspx.

Alte informaţii:

• O serie de resurse (postere, cărți poștale, imagini, bannere, pliante, logo-uri pentru social media și tipărire) au fost adăugate la secțiunea web „Descărcări”: https://edl.ecml.at/Participate/Downloads/tabid/3156/Default.aspx.

 Este posibil să achiziționați tricouri cu sigla JEL 2020 de la un furnizor extern: https://edl.ecml.at/T-shirts/tabid/3146/Default.aspx.

• Rețele sociale: o serie de mesaje sunt publicate pentru a promova  ZEL până pe 26 septembrie pe pagina dedicată Facebook  pentru ZEL: https://www.facebook.com/EuropeanDayofLanguages/ și pe Twitter – hashtag-ul #coeEDL ajută să atragă atenția asupra activităților care au loc în timpul evenimentului: https://twitter.com/ECMLCELV.

• Declarația 2020 cu ocazia Zilei Europene a Limbilor: Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, va face o declarație pentru a marca ZEL 2020. Textul va fi transmis imediat ce va fi aprobată versiunea finală.

Cadrele didactice care organizează activităţi cu prilejul ZEL sunt rugate să își promoveze iniţiativele la nivel european, înregistrându-le direct în calendarul evenimentelor pe site-ul dedicat Zilei Europene a Limbilor:

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/language/ro-RO/Default.aspx

În vederea centralizării activităţilor propuse și derulate, se poate răspunde la întrebările din formularul inclus în e-mail.

Mai multe informații despre Ziua Europeană a Limbilor: www.ecml.at.

Vă mulțumim pentru colaborare.

 Rodica Mighiu

PNC-ZEL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s