Image-Imaginer…

CONCURS ȘCOLAR INTERJUDEȚEAN DE CREAȚIE  ÎN LIMBA FRANCEZĂ PENTRU ELEVII DIN CICLUL LICEAL

Ediția  a VII-a – 2021

,, Image – Imaginer….” este un concurs cu caracter transdisciplinar care se adresează elevilor din ciclul liceal cu scopul de a sensibiliza elevii, cadrele didactice, părinții, comunitatea cu privire la importanța cunoașterii limbilor de circulație europeană. Prin acest concurs organizatorii (Association Roumaine des Professeurs de Français filiala Dolj, în parteneriat cu Liceul de Arte Marin Sorescu, Liceul Voltaire și Universitatea din Craiova – Facultatea de Litere) și-au propus valorificarea şi stimularea potențialului creativ şi intelectual al elevilor, recunoașterea activității educative școlare şi extrașcolare ca dimensiune fundamentală   a procesului instructiv – educativ.

Scopul concursului : 

  • promovarea dialogului intercultural și  educației interculturale 
  • dezvoltarea capacității de exprimare în limba franceză
  • dezvoltarea strategiilor de intercunoaștere în rândul grupului elev-cadru didactic
  •  dezvoltarea spiritului competitiv prin activități extracurriculare

Participanți : elevii claselor IX – XII 

                                                     Regulament concurs

Fiecare participant își va exprima gândurile, sentimentele şi experiențele pe tema concursului. Lucrările vor fi redactate  în limba franceză.  Creațiile literare  vor fi de tipul 

A. eseu literar  / B. text narativ de 250-300 cuvinte, tehnoredactat în Microsoft Word cu caractere Times New Roman, cu diacritice, corp de literă 12, la 1,5 rânduri, aliniere stânga-dreapta, pornind de la o imagine propusă pe blogul arpfdolj.wordpress.com la rubrica concurs – Image-Imaginer

Titlul eseului: centrat, scris cu TNR 14 boldat italic. Sub titlu se află un motto, care va apărea și în fișa de înscriere, scris cu TNR 12 italic. Pe lucrare nu se trece numele autorului, nici școala sau profesorul îndrumător.

Lucrarea va avea inserată în partea stânga sus imaginea pe baza căreia a fost concepută.

Lucrarea va fi salvată cu titlul conținând numărul lucrării alese_clasa_Nume.Prenume elev (exemplu: 17_X_Popescu.George). 

      Elevii vor putea redacta în numele celui care privește imaginea, al imaginii însăși, povestindu-i  destinul, al unui personaj sau al unui alt element reprezentativ legat de imaginea aleasă.

      Creațiile elevilor însoțite de fisa de înscriere vor fi trimise până în data de 15 iunie 2021 pe adresa de e-mail a concursului: arpf.dolj@gmail.com. Lucrările  vor fi evaluate de către un juriu de specialitate în perioada 21-22 iunie  2021. 

Se vor acorda premiile  I, II, III, mențiuni  și premii speciale  pentru fiecare secțiune (eseu respectiv text narativ) și grupă  de vârstă (IX – X, XI – XII).

Participarea elevilor este gratuită.

Având în vedere contextul pandemic, diplomele vor fi trimise în format .pdf (scanat) pe adresa e-mail a profesorului coordonator din fisa de înscriere.
Rezultatele concursului vor fi făcute publice pe blogul arpfdolj.wordpress.com în intervalul 25 – 30  iunie 2021.

Regulamentul și fișa de înscriere sunt disponibile AICI.

Imaginile sunt disponibile la urmatorul link:

https://drive.google.com/drive/folders/1rB-N3kLXyVLOWtfrruhwo-n0qbo40x19

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s